Ben je op zoek naar een Prachtige website design bureau in Kampen? Wij begeleiden u door het gehele proces.


Webdesign Kampen

1. Wat is Webdesign?

Het begrip Webdesign betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkellen en onderhouden van een website. Een websites hebben is in het heden een moet, hierdoor zijn er sinds 1999 een grote hoeveelheid Webdesign bedrijven. De verschillende onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie..

Vaak zullen meerdere zelfstandige met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze teams elk de website helpen in een bepaalde fase. Het begrip “webdesign” wordt normaal gesproken gebruikt om een proces te beschrijven van ontwerpen.Dus eigenlijk het design van je websiteVan de webdesigners is de verwachting dat ze bewust zijn van de mate van bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de gebruikerservaring.

2. Hoe is webdesign ontstaan?

Het begrip webdesign is gestart in 1989, omdat toen Meneer Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te maken. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, a.k.a het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden bekeken door middel van een internet browser zoals Firefox.Maar de internet explorer of de vooral in het heden gebruikte populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen voornamelijk alleen letters en cijfers vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML code is uitgevonden door A. Mosaic in 1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd tien jaar lang de meest gebruikte als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

Het begrip webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites bouwen maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere markten als Duitsland.

3. Wat gebeurd op de markt?

De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of vermindering van het conversie percentage (percentage van aankopen).

De gebruikerservaring, maar ook de website snelheid is zo belangrijk als het gaat betreft wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al een seconde langzamer is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je eerste in Google komt op je gewenste zoekwoord.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Kampen Klik Hier

4. Hoe kan het concept voor meer bezoekers zorgen?

Het ontwerp van je website is enorm van belang. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die je website heeft verschilt ook veel per sector. Het is enorm significant om te kijken naar je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben andere voorkeuren als het gaat om het design van de website. Ook kan een Business to Business website enorm verschillend zijn dan een B2C website. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om ervoor te zorgen de schoonheid van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van de bezoekers op je website. Webdesigners kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf de beste website krijgt voor jou markt. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden te geven van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te krijgen.

Het ontwerp van je website kan worden gemaakt door gebruik te maken van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgestelde ontwerp die door verschillende websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld op Magneto, hier maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website eigenaren selecteren voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig kan zijn.

Een custom made website worden voornamelijk gekocht door grote bedrijven met budget, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een design wilt hebben die je nergens anders kunt vinden online.Een andere reden kan zijn dat je wilt dat je uniek wilt zijn op de markt tegenover je concurrenten. Of je denkt zelfs dat je het beter kan ontwerpen dan je concurrenten ?? 😉

5. Hoe zorgt je ervoor dat de ervaring van je gebruikers optimaal is?

Let op de ervaring van de gebruiker bij het designen van de website. De gebruikerservaring kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het design geeft een beeld aan de website bezoeker die ervoor kan zorgen dat een bezoeker een sterkere relatie krijgt met je bedrijf. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geoptimaliseerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

Bij het laten designen van je website moet je vooral letten op dat je website zeer responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon goed te gebruiken is. De gebruikerservaring wordt hiermee verbeterd. Tegenwoordig zie je dat vele grote bedrijven hun eerst minder responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm van zowel computer, tablet en mobiel. Tegenwoordig worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor je website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

Typografie

De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl anderen het juist iets minder belangrijk vinden. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets speelsere font wordt gebruikt.

TIP: TIPu: Wanneer u gebruikt maakt van speciale topografieën moet u altijd rekening houden of u er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (even opzoeken vooraf) voordat je pas achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website gemaakt laten worden Kampen

Wanneer je wilt dat er een website laten maken Kampen wordt gemaakt voor je moet je op meerdere dingen letten voor het project maar ook na het project. We zullen in deze paragaaf alle componenten beschrijven die belangrijk zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website koper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Kampen In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. Hoe zorg je voor een snelle website?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is zeer significant dat de website van je snel is. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de gebruiker eerder bij een slome website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een grotere kans om een potentiële koper op de website te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet fijn vinden als een website langzaam is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op alle websites zodat Google kan zien dat het een website met een hoge snelheid is of een website met een lage snelheid is.

Als Google een trage website aantreft zal het deze straffen met een langere ranking op Google. Daarom zijn er dus alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een trage website. Daarom is het enorm significant om vooraf aan het webdesign Kampen bedrijf uit te leggen dat je een snelle website wilt hebben en dat je dit achteraf zeker gaat controleren. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool verteld je zowel de snelheid op de mobiel als computer snelheid van de website. Vergeet niet dat de telefoone snelheid steeds belangrijker wordt omdat steeds meer Nederlanders online zitten op de telefoon. Hierdoor neemt ook Google de telefoon snelheid meer mee dan de snelheid op de computer.

Zorg er voor bij het kiezen van een webdesign Kampen bedrijf dat je een website met hoge snelheid krijgt. Je kunt dus vooraf opstellen dat je een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat je speed insights gaat gebruiken om het achteraf te controleren. Er zijn ook andere tools die je kunt gebruiken bij het testen van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. Hoe kun je hoog in Google komen door middel van SEO?

Beeld van Google

De Website Search Engine Optimalisation (SEO) is enorm belangrijk als het gaat om de ranking online op bijvoorbeeld de zoekengine Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe netjes je website is gecreërd zodat Google je tof vindt en je zal belonen met hoge rankings. Zoals in de vorige alinea hebben besproken is snelheid van je website een belangrijk aspect. Een ander belangrijke onderwerp die sterk wordt meegenomen bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta title en descriptie worden opgehaald door Google waarnaar Google deze verwerkt in de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden gestuurd aan Google staan in de achtergrond van je website tussen de codes. De meeste webdesign bedrijven in Kampen letten hierop maar het is enorm belangrijk om vooraf vragen te stellen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kun je als bedrijf in de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kunt bepaalde tools benuttigen om te zien welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een populaire tool die wordt gebruikt is MOZ. U kunt naar de website van MOZ gaan en een account aanmaken en de extensie op Google Chrome downloaden. Nadat je dit hebt gedaan ga je naar je website en naar de pagina die je wilt controleren. Dan klik je op de extensie en kunt u zien wat voor meta titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Zie je hierin vreemde woorden staan, pas dit dan aan. Dit kan namelijk alleen maar slecht worden bekeken door Google.Webdesign bureau Kampen

Website bureauKampen

Let dus goed op alle punten die in de vorige paragrafen staan uitgelegd als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Kampen Het is daarom zeer belangrijk om diverse bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun je een beter goed krijgen welke bedrijven zich bevinden in Kampen en hoe de prijs-kwaliteit verhouding is per bedrijf. Hierdoor kun jij de beste keuze maken en tot wel 60% besparen in geld.

8. Wat doe je zodra je een website hebt?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google maar je ziet niet direct je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt gemaakt? Dit is heel normaal. Het kan maanden duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kan wel het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door middel van Google Search Console geef je eigenlijk aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze website van Google geeft aan hoe vaak je wordt vertoond in Google en op welke zoekresultaten je website worden bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig op langer termijn om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen op je website.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een top positie op woorden zoals “aandelen” is moeilijk te bereiken op positie 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die zijn best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere content op de website. Hierdoor krijgen deze voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er hard voor werken. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Webdesign Kampen bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Hiermee wordt laten zien hoe je website bezoekers reageren op verschillende dingen. Hoe je bezoekers zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Zie je nu een bepaalde pagina waar veel bezoekers de website verlaten, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te verbeteren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je bezoekers. Een webdesign Kampen kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Kampen voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Kaag en Braassem of Webdesign IJsselstein? Klik dan hier: Webdesign Kaag en Braassem of Webdesign IJsselstein