Wanneer je op zoek bent naar een Prachtige website design bureau in Oegstgeest? Wij assisteren u door het gehele proces.


Webdesign Oegstgeest

1. Wat is Webdesign?

Het begrip Webdesign betekend een groep van vaardigheden die hebben te maken met het ontwikkellen en onderhouden van een website. Een website hebben is tegenwoordig een must waardoor sinds 1998 er webdesign bedrijven regelmatig op poppen. De verschillende onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface ontwerp, grafisch ontwerp, het schrijven van code, ontwerp en optimaliseren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie..

Vaak zijn er vele zelfstandige met verschillende vaardigheden samenwerken in een team. Deze zullen elk de website helpen in een of meerdere fases. Het begrip “webdesign” wordt normaal gesproken gebruikt om een proces te beschrijven van designen.Dus eigenlijk het design van je websiteVan de webdesigners is de verwachting dat ze bekwaam zijn van de bruikbaarheid en de rol als het gaat om het perfectioneren van de ervaring van de gebruiker op de website.

2. Hoe is webdesign ontstaan?

Het begrip webdesign is gestart in 1989-1990, toen Meneer Berners voorstelde om wereldwijd een hypertekst project te creëren. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het internet kon voor het eerst tekst worden gezien via een internet browser zoals internet explorer.Maar de internet explorer of de tegenwoordige zeer populaire Google Chrome bestond toendertijd nog niet. Een van de eerste browsers die werd gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze browser kon toen met name alleen tekst vertonen, maar dit was al enorm revolutionair voor die tijd.

HTML is een code die soms wordt gebruikt bij het creëren van websites. Deze HTML code is uitgevonden door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 waren er veel gevechten om de browser te worden van de wereld. Uiteindelijk had toen Internet explorer hiermee gewonnen. Dit was toendertijd 10 jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een internetbrowser.

Het begrip webdesign werd door de verschillende jaren steeds meer gebruikelijker. Het kwam omdat het jaarlijks steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en gebruikerservaring van de websites. Dit is door de jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden begonnen in zowel Nederland als in grotere economieën als Duitsland.

3. Wat voor uitdagingen zien wij op de markt?

De keuze van een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt moet je doen op verschillende aspecten. Dit komt omdat het eindresultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk eindresultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleine dingen op de website kunnen ervoor zorgen voor een grote stijging of daling van het conversie percentage (percentage van aankopen).

De gebruikerservaring, maar ook de website snelheid is enorm belangrijk als het gaat om zowel wat zoekengine Google er van vindt als wat de gebruiker er uiteindelijk van vindt. Uit grote onderzoeken kwam dat wanneer een website al 1 seconde trager is het de verkoop kan tegenzitten met procenten.

Google is de belangrijkste speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op een website. In dit artikel komen we later terug hoe jij als eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

Bespaar nu tot 80%, vergelijk alle webdesign bedrijven in Oegstgeest Klik Hier

4. Het verschil in concept kan een groot verschil maken?

Het ontwerp van je website is enorm van belang. Voor elke niche is er een verschillende markteigen ontwerp dat vaak voorkomt. De functies die je website heeft verschillen ook enorm per niche. Het is enorm significant om aandacht te geven aan je doelgroep. Verschillende doelgroepen hebben andere voorkeuren als het gaat om het design van de website. Ook kan een Business to Business website enorm verschillend zijn dan een B2C (Business to Consumer) website. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om te zorgen de estetiek van het ontwerp niet botst met de mate van nauwkeurigheid van de inhoud of met de webnavigatie.

Door middel van het gebruik maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Webdesigners kunnen wanneer duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou segment. Het is hiervoor bijvoorbeeld verstandig om duidelijke voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets soortgelijks voor te ontvangen.

Het ontwerp van je website kan gemaakt worden door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bijvoorbeeld bedoeld een al vooraf opgesteld ontwerp die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld op Magneto, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niets waarom veel website bouwers kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig is.

Een custom made website worden meestal gekocht door grotere bedrijven, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een design wilt hebben die je nergens anders kunt vinden online.Een andere reden kan zijn dat je wilt dat je uniek wilt zijn op de markt tegenover je competitie. Of je denkt zelfs dat je het beter kan ontwerpen dan je concurrenten ?? 😉

5. De customer experience, hoe zorg je voor een perfecte balans?

Let op de ervaring van de gebruiker bij het designen van je website. De gebruikerservaring kan voor het verschil zorgen tussen een winstgevende website en een minder winstgevende website. Het design geeft een beeld aan de website bezoeker die ervoor kan zorgen dat een bezoeker een sterkere relatie krijgt met je bedrijf. Een goed bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele bezoekers terugkomen en al bij een blauwe kleur al denken aan bol com.

Bij het laten designen van je website moet je met name letten op dat de website responsief is. Hiermee wordt bedoeld dat je website zowel op de computer, tablet en telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De gebruikerservaring wordt hiermee geoptimaliseerd. Tegenwoordig zie je dat vele grotere bedrijven hun eerst niet responsieve website verbeteren voor een website die wel responsief is. Ook is het belangrijk dat de informatie op de website past op het scherm. Tegenwoordig worden de afmetingen van schermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist is om een responsief design te hebben.

Typografie

De typografie is iets wat vele website eigenaren enorm belangrijk vinden terwijl andere het juist iets minder het nut ervan in zien. Met de typografie wordt de font bedoeld die wordt getoond op je website. Bij bijvoorbeeld iets meer zakelijker bedrijf zal een iets meer zakelijker font worden gebruikt terwijl bij een speelmat website iets minder serieuze font wordt gebruikt.

TIP: TIPJE: Wanneer je gebruikt maakt van een speciale topografie moet je altijd rekening houden of je er gebruik van mag maken of niet. Er zijn enkele topografieën die onder licentie staan van de ontwerper. Dit komt overigens zelden voor maar het is zeker belangrijk om hiermee rekening te houden (je kunt het vooraf even opzoeken of er enige rechten op staan) voordat je achteraf op problemen komt..

Heb je specifieke vragen?

Website gemaakt laten worden Oegstgeest

Wanneer je wilt dat er een website laten maken Oegstgeest wordt gemaakt voor je moet je op meerdere aspecten letten vooraf maar ook na het project. We zullen in deze paragaaf alle componenten beschrijven die significant zijn vooraf en achteraf bij een aankoop. Hierdoor weet je als website koper precies waar je op moet letten bij het laten maken van een webdesign Oegstgeest In deze paragraaf worden de volgende onderwerpen besproken:

6. Hoe zorg je voor een snelle website?

Een beeld van dat er veel mensen online zijn

Het is zeer significant dat de website van je een hoge snelheid heeft. Dit is vanwege enkele redenen. Een van de belangrijke redenen is dat de website gebruiker eerder bij een trage website ervoor zal kiezen om van de website af te gaan en te gaan naar een andere website. Hierdoor heb je dus met een langzame website een hogere kans om een potentiële koper te missen. Een andere belangrijke reden is Google. Google vindt het enorm belangrijk dat de website een hoge snelheid heeft. Dit weet Google omdat de gebruikers op je website het niet prettig vinden als een website traag is. Hierdoor voert Google enkele snelheid tests uit op je website zodat Google kan zien dat het een snelle website of een website met een lage snelheid is.

Als Google een trage website tegenkomt zal het deze straffen met langere rankings op Google. Daarom zijn er dus alleen maar nadelen als het gaat om het hebben van een langzame website. Daarom is het zeer belangrijk om vooraf aan het webdesign Oegstgeest bedrijf uit te leggen dat je een website met hoge snelheid wilt hebben en dat je dit na het project zeker gaat testen. Je kunt deze tool gebruiken bij het testen van de snelheid van de website.

Google speedinsights van Bolcom

De tool verteld je zowel de snelheid op de mobiel als snelheid op de computer van je website. Vergeet niet dat de telefoone snelheid steeds belangrijker wordt omdat steeds meer mensen online gebruik maken van de telefoon. Hierdoor neemt ook Google de snelheid op de mobiel meer mee dan de computer snelheid.

Zorg er voor bij het kiezen van een webdesign Oegstgeest bedrijf dat je een website met hoge snelheid krijgt. u kunt dus vooraf opstellen dat u een snelheid geoptimaliseerde website wilt hebben en dat u speed insights gaat gebruiken om het achteraf te controleren. Er zijn ook andere tools waarvan je kunt gebruik maken bij het controleren van de snelheid, bijvoorbeeld Gmetrix.

7. SEO, hoe maak je het verschil?

Beeld van Google

De Website Search Engine Optimalisation (SEO) is enorm significant als het gaat om de ranking van Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hiermee wordt bedoeld hoe netjes je website is gecreërd zodat Google je goed vindt en ervoor zorgt dat je hoger komt in de rankings van je zoekwoorden op Google. Zoals in de vorige alinea hebben besproken is snelheid van je website een belangrijk onderwerp. Een ander belangrijke onderwerp die sterk wordt meegeteld bij het bepalen van de ranking is de Meta Title en Meta description.

Met de Meta Title wordt bedoeld de titel die je ziet op Google wanneer je een bepaalde zoektermijn opzoekt (afbeelding).

Met de Meta Description wordt bedoeld de descriptie die onder de titel staat van de zoekopdracht op Google.

Deze Meta title en description worden verstuurd aan Google waarnaar Google deze verwerkt in de zoekengine. De Meta Titel en descriptie die worden gestuurd aan Google staan in de achtergrond van je website tussen de codes. De meeste webdesign bedrijven in Oegstgeest letten hierop maar het is enorm belangrijk om vooraf vragen te stellen of ze inderdaad verstand hebben van de Meta titel en descriptie. Anders kun je als bedrijf in de toekomst tegen problemen komen met de vraag waarom je website niet wordt bezocht.

U kunt verschillende tools gebruiken om te zien welke titel en descriptie worden verstuurd aan Google. Een geliefde tool die wordt gehanteerd is MOZ. Je kunt richting de website van MOZ gaan en een account aanmaken en de extensie op Google Chrome installeren. Nadat je dit hebt gedaan ga je naar je website en naar de pagina die je wilt testen. Dan klik je op de extensie en kunt u zien wat voor meta titel en descriptie wordt verstuurd aan Google. Zie je hierin vreemde woorden staan, pas dit dan aan. Dit kan namelijk alleen maar slecht worden bekeken door Google.Webdesign bureau Oegstgeest

Website bureauOegstgeest

Let dus goed op alle onderwerpen die in de vorige alinea’s staan uitgelegd als het gaat om het kiezen van een webdesign bureau Oegstgeest Het is daarom zeer significant om meerdere bedrijven tegelijkertijd te controleren. Door middel van een offerte aanvraag kun je een beter goed krijgen welke webdesign bedrijven zich bevinden in Oegstgeest en hoe de prijs-kwaliteit verhouding is per bedrijf. Hierdoor kun jij de beste keuze maken en tot wel 60% besparen in geld.

8. Je website is af, wat voor tips zijn er?

Je hebt nu een website, waar moet je opletten nadat je een website hebt. Je wilt zo snel mogelijk worden gevonden op Google maar je ziet niet direct je website verschijnen bij de zoekresultaten waarvoor je de website hebt ontworpen? Dit is heel normaal. Het kan maanden duren voor Google je website heeft gevonden. Maar je kan wel het proces versnellen. Hoe dan? Door middel van Google Search Console. Door gebruik te maken van Google Search Console geef je eigenlijk aan Google aan dat je wilt dat je website wordt gevonden. Deze website van Google geeft aan hoe vaak je wordt vertoond in Google en op welke zoekresultaten je word bezocht. Dit is natuurlijk enorm handig op langer termijn om te zien waar je eventueel informatie kan toevoegen op je website.

Door middel van de meta titel en descriptie die staan beschreven in dit artikel onder het kopje Website SEO kun je communiceren aan Google wat je wilt dat de bezoekers op Google zien bij het invullen van zoekresultaten.

Sommige zoekresultaten zijn enorm moeilijk omdat enorm veel website proberen deze te bereiken. Een top positie op woorden zoals “telefoon” is moeilijk te bereiken op rank 1. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die zijn best doen om hier op 1 te staan. Deze hebben vaak in Google’s ogen een betrouwbaardere website met meer en betere content op de website. Hierdoor krijgen deze voorkeur dan jou website. Wil je toch deze posities bereiken moet je er hard voor werken. Dit kan door middel van het bekijken van meerdere online tutorials over het verbeteren van je SEO. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Webdesign Oegstgeest bureau in te huren, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van dit aspect.

Verdiep je in het gedrag van je bezoekers. Dit kan door middel van het gebruik maken van Google analytics. Hiermee wordt laten zien hoe je website bezoekers zich gedragen bij verschillende dingen. Hoe je bezoekers zich gedragen en hoe lang ze op bepaalde pagina’s blijven. Zie je nu een bepaalde pagina waar veel bezoekers de website verlaten, kun je deze pagina’s eens goed bekijken om te zien waar het aan ligt en dit te optimaliseren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de website bezoekers langer blijven op je website en dat je meer gebruik kan maken van de potentie van je website bezoekers. Een webdesign Oegstgeest kan je hierbij helpen bij het inrichten van je Google Analytics.Wij vergelijken de webdesign bureaus in Oegstgeest voor je!

Advies

Door onze brede kennis in webdesign kunnen wij de beste informatie verlenen aan u! Wij helpen je de meest gevraagde vragen omtrent het beginnen van een website te beantwoorden. Ook geven we de optie om een offerte aan te vragen zodat jij de beste kwaliteit prijs verhouding krijgt.

Gemiddelde bezoeker van offertes-vergelijker.nl bespaart 63% op een website

.
Bedankt voor de top service
Door offertes-vergelijker.nl heb ik het bedrijf gevonden die voor mij een website heeft gemaakt. Door de goede tips kon ik mezelf goed voorbereiden op alle internet “taal”. Hierdoor heb ik een perfecte website gekregen! Bedankt! – Moniek @SpullenvanMoniek
Goede website
Wij zijn net begonnen met het verkopen van wireless oortjes en hadden een website nodig. We hebben 5 verschillende offertes gekregen en geanalyseerd, hieruit hebben wij de beste gekozen en zeker wel 90% bespaard in kosten. – David @WirelessheadphonesNL      

Ben je toch op zoek naar Webdesign Nunspeet of Webdesign Nuenen? Klik dan hier: Webdesign Nunspeet of Webdesign Nuenen