Stoffering gezocht in Molenlanden?

Hebt u weleens een bank in uw woonkamer gehad en dat er op een gegeven moment gaten in die bank ontstonden? Door slijtage of door een ongeluk met een van uw kinderen bijvoorbeeld? Dit is natuurlijk niet de bedoeling. En u wilt ook niet zomaar uw bank gaan weggooien. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel oplossingen voor zo’n gat in uw bank en kunt u uw bank er weer als nieuw uit laten zien. Ook als er trouwens geen schade aan de bank is, maar u gewoon uitgekeken bent op de kleur of de stof van de bank in de woonkamer.

Maar welke oplossingen zijn er dan? We komen nu al snel uit bij de mogelijkheden van stoffering, want wat is stoffering precies? Met stoffering kunt u een stof over een andere stof heen laten maken. Ook als die stof er nog niet is, kunt u iets stofferen, om een meubelstuk een ander uiterlijk of nieuwer uiterlijk te geven. Eigenlijk zoals hierboven beschreven. Maar er zijn eigenlijk talloze opties voor stoffering. We hebben hierboven het voorbeeld met de bank gegeven, maar er zijn ook opties om iets kleins te stofferen, zoals een stoel of een kussen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is een stoffering?
 • Wat kost een bedrijf in stofferingen?
 • Waarom een bedrijf in stofferingen?
 • Wat zijn de voordelen van een bedrijf in stofferingen?
 • Waar moet u op letten bij het inhuren van een bedrijf in stofferingen?


  Wat is een stoffering?

  Het kan namelijk zo zijn dat u een aantal kussens hebt en dat u deze kussens heel fijn en lekker vindt zitten in de woonkamer, maar dat deze kussens en vooral de kleur ervan niet meer passen bij de andere spullen in de woonkamer. Dan kunt u er dus voor kiezen om de kussens te behouden, maar deze te laten stofferen in een andere, meer stevige stof of een andere kleur. Nu hebben we dus twee voorbeelden van stoffering gegeven en hieronder geven we in meerdere alinea’s nog meer uitleg als het over stoffering gaat, zodat u er zelf voor kunt kiezen om uw bank, stoelen of kussens professioneel, snel en handig te laten stofferen.

  Wat kost een bedrijf in stofferingen?

  Zelf stofferen is erg lastig, zeker als het gaat om een gehele twee – of zelfs driezitsbank. Hier hebt u natuurlijk niet al het materiaal en de gereedschappen voor om dit voor elkaar te krijgen. Daarom is het een optie om een bedrijf in te huren dat de stoffering voor u doet. Maar wat zijn eigenlijk de kosten hiervan? Dit vertellen we u graag. De kosten variëren uiteraard, afhankelijk van wat u wilt stofferen. Wilt u gaan voor het stofferen van een driezitsbank, een fauteuil of een stoel. De gemiddelde prijs van een driezitsbank is 960 euro tot en met 1.280 euro exclusief BTW. Een fauteuil zal ongeveer dezelfde prijs hebben, waarschijnlijk aan de lagere kant van 960 euro dan aan de hoge kant van 1.280 euro. Het laten stofferen van een stoel is uiteraard wel goedkoper. Dit zal ongeveer tussen de 60 en 320 euro exclusief BTW zijn. Let er wel op: deze prijs zal worden berekend per stoel. Dus dat kan alsnog wel in de kosten lopen als u bijvoorbeeld zes stoelen van de eettafel volledig wilt laten stofferen.

  Waarom een bedrijf in stofferingen?

  Het kan ook zo zijn dat u bijvoorbeeld uw kussens wilt stofferen en dat het gaat om een stuk of drie kleine kussens. In zo’n geval raden we u aan om dit gewoon zelf te doen met de naaimachine. U koopt wat stof en naait de stof aan elkaar met een naaimachine, om vervolgens de stof vast te maken rondom het kussen (dit kan ook over de al bestaande stof van het kussen heen). Maar als u grotere meubelstukken wilt gaan stofferen, dan raden we u aan om zeker een bedrijf hiervoor in te schakelen. Dit is ook direct het antwoord op de vraag waarom u voor een bedrijf in stofferingen zou gaan. Het stofferen van een twee – of driezitsbank is simpelweg niet mogelijk om zelf te doen en hiervoor hebt u dus echt een professioneel bedrijf voor nodig dat hiervoor de ruimte, ervaring en materiaal heeft.

  Wat zijn de voordelen van een bedrijf in stofferingen?

  Naast de expertise en al het materiaal dat een bedrijf in stofferingen heeft, is het ook zo dat het prettig is om zo’n ingewikkelde klus uit handen te kunnen geven. Het enige wat u hoeft te doen is de deur opendoen voor de werknemer van het bedrijf en de werknemer zal de rest doen, die zal ervoor zorgen dat de trap op wonderlijke wijze wordt gerenoveerd. Dit is dan ook een groot voordeel van het inhuren van een bedrijf in stofferingen. Hopelijk hebt u wat aan deze informatie en weet u straks precies waarom en welk bedrijf u gaat inhuren.

  Waar moet u op letten bij het inhuren van een bedrijf in stofferingen?

  Als u zo’n klus wilt laten doen door een bedrijf zoals het stofferen van een meubelstuk, dan is het goed om te kijken naar welk bedrijf het beste bij u past. Uiteraard willen we u ook een aantal tips geven voor het inhuren van een bedrijf in stofferingen. Allereerst is het goed om een bedrijf te zoeken dat dicht bij u in de buurt is gevestigd, zodat het contact altijd soepel gaat. Hiernaast moet u er goed op letten dat u voor uzelf heel duidelijk hebt wat u wilt laten stofferen en hoe u dit wilt laten doen. Dit kunt u dan goed en helder overbrengen aan het bedrijf in stofferingen en hierdoor komt niemand voor verrassingen te staan.