Website laten maken in Zwijndrecht

De definitie van “Webdesign” gaat over een groep van skills die iemand kan hebben omtrent het maken en onderhouden van een website. De website design bedrijven zijn allemaal begonnen sinds 1999 door de grote vraag aan website. De onderwerpen die onder webdesign vallen zijn onder andere; interface, grafische design, programmeren, ontwerp en perfectioneren van de gebruikservaring op de website en soms zoekmachine optimalisatie voor Google.

Vaak zullen vele zelfstandige met verschillende expertises in teams samenwerken. Deze teams elk de website helpen in een of meerdere fases. Wanneer er wordt gesproken over webdesign, wordt er meestal een proces beschreven van designen.Dus het ontwerpen van de website. Van de webdesign bedrijven is de verwachting dat ze bewust zijn van de bruikbaarheid en hun rol als het gaat om het optimaliseren van de ervaring van de gebruiker op de website.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe is webdesign ontstaan?
 • Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?
 • Hoe ontwerp je een website?
 • Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?
 • Hoe krijg je een snelle website?
 • Wat zijn de webdesign kosten in Zwijndrecht

  Hoe is webdesign ontstaan?

  Webdesign is gestart in 1989, toen T. Berners voorstelde om in de wereld een hypertekstproject te creëren. De hypertekstproject is uiteindelijk de www (World Wide Web) geworden, ook wel bekend als het internet.Door het World Wide Web kon voor het eerst tekst worden bekeken via een browser zoals Google Chrome.Maar Firefox of de tegenwoordige populaire Google Chrome bestond toen nog niet. Een van de beginnende browsers die werdt gebruikt bij het internet was de Mosaic. Deze internetbrowser kon toen voornamelijk alleen tekst tonen, maar dit was toen al enorm revulotionair.

  HTML is code die soms wordt gebruikt bij het maken van websites. Deze HTML is bedacht door A. Mosaic in 1993-1994. Tussen 1995 en 1999 kwamen de gevechten tussen bedrijven om de standaard browser te worden. Internet explorer had toendertijd gewonnen.Dit werd toendertijd tien jaar lang de standaard als het gaat om het gebruik maken van een browser.

  Het woord webdesign werd door de jaren heen steeds meer gebruikelijker. Het kwam mede omdat het met elk jaar steeds meer mogelijk was als het gaat om het websites creëren maar ook als het gaat om het verbeteren van de design en de ervaring van de gebruiker op de website. Dit is door verschillende jaren heen steeds een grotere markt geworden waardoor steeds meer bedrijven in het verkoop van webdesign werden gestart in zowel Nederland als in grotere economieën als Amerika.

  Wat voor uitdagingen zijn er bij webdesign?

  De keuze waarop je een bedrijf dat webdesign diensten verkoopt selecteerd moet je doen op verschillende categorieën. Dit komt omdat het resultaat van de website enorm kan verschillen met uiteindelijk resultaat per webdesign bedrijf. Dit komt omdat alleen al kleinere dingen op de website kunnen zorgen voor een grote toename of daling van het conversiepercentage.

  Zoekengine Google is een belangrijke speler als het gaat om het krijgen van bezoekers op je website. Wij zullen in dit artikel later terugkomen hoe jij als website eigenaar ervoor kan zorgen dat je boven aan in de Google kunt komen.

  Hoe ontwerp je een website?

  Het design van je website kan worden gemaakt door middel van een template of een unieke ontwerp (custom made). Met een template wordt bedoeld een al vooraf opgestelde ontwerp die door meerdere websites worden gebruikt als fundering van het eindontwerp. Dit kan als voorbeeld met Lightspeed, hiervoor maken enorm veel website bouwers gebruik van. Het is niet voor niks waarom veel website eigenaren kiezen voor een template, dit komt omdat een uniek ontwerp (custom made) enorm kostig is.

  Door gebruik te maken van Google analytics kan worden gezorgd dat je inzicht krijgt in het gedrag van je bezoekers. Webdesigners kunnen bij duidelijk vooraf aangegeven wensen alles meenemen zodat jij als bedrijf of particulier de beste website krijgt voor jou segment. Het is bijvoorbeeld verstandig om voorbeelden aan te leveren van websites die jij mooi vindt om iets vergelijkbaars voor te ontvangen.

  Hoe optimaliseer je de website bezoeker ervaring?

  Let op de gebruikerservaring bij het designen van je website. De ervaring van de gebruiker kan voor het verschil zorgen tussen een succesvolle website en een minder succesvolle website. Het ontwerp geeft een beeld aan de website bezoeker die op het netvlies kan worden gebrand. Een bekend voorbeeld is bol com, bol com heeft een uniek ontwerp met een geperfectioneerde gebruikservaring waardoor vele website bezoekers terugkomen en al wanneer ze een klein deel zien van de website al denken aan bol com.

  Bij het door iemand laten designen van je website moet je vooral letten op dat de website responsief is. Met responsief wordt bedoeld dat je website zowel op de computer als telefoon gemakkelijk te gebruiken is. De ervaring van de gebruiker wordt hiermee verbeterd. In het heden zie je dat vele grote bedrijven hun eerst niet responsieve website omruilen voor een website die enorm responsief is. Ook is het enorm belangrijk dat de informatie van de website past op het scherm. In het heden worden de afmetingen van beeldschermen steeds groter waardoor de website nog meer vereist zijn om een responsief ontwerp te hebben.

  Hoe krijg je een snelle website?  Ben je op zoek naar een andere plaats:

  Of ben je toch op zoek naar:

  Advocaat in ZwijndrechtBoekhouder in ZwijndrechtAccountant in Zwijndrecht